Google Adsense

donderdag 8 juni 2017

Handleiding om de primitieve kadasterplannen te raadplegen

Wie geïnteresseerd is in stamboomonderzoek of genealogie, wil vaak ook weten waar hun voorouders woonden, en hoe de gemeente er in de vorige eeuwen uitzag.

Eén van de meest interessante archieven is dat van de primitieve kadasterplannen.

Het Rijksarchief heeft onlangs alle plannen van de periode 1826-1843 gratis vrijgegeven. Het enige wat je nodig hebt om deze te consulteren, is een internetverbinding en een gebruikersaccount.

Hieronder een stap-voor-stap handleiding om de kadasterplannen van Grimbergen te consulteren:

1. ga naar de website van het Rijksarchief en maak een account door op REGISTREER te klikken ( http://search.arch.be/nl/component/user/register ) 2. Eenmaal je je email adres hebt bevestigd, kan je inloggen en dan klikken op PRIMITIEVE KADASTERPLANNEN ( http://search.arch.be/nl/zoeken-naar-archieven/zoekresultaat/ead/index/eadid/BE-A0550_007345_007065_DUT

3. Ga helemaal naar beneden en zoek naar Vlaams-Brabant. Selecteer vervolgens "Grimbergen" en dan "Humbeek", Beigem", "Grimbergen" of "Strombeek-Bever"

4. Vervolgens klik je op de sectie de je wenst te zien, en klik door op de gewenste kaart. Als er een "oogje" naast de sectie staat, betekent het dat er een scan van de kadasterplannen aanwezig is. De scan vind je in het tabblad "Gedigitaliseerde Archiefdocumenten" 5. Je kan nu inzoomen tot op een heel gedetailleerde kaart. Hieronder bijvoorbeeld Hoeve Spiegelhof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

De Bibliotheek van Geneanet - gratis raadpleegbaar van 8 tot 10 september 2017

De biblioheek van Geneanet, één van de grootste genealogie-websites ter wereld, stelt uitzonderlijk zijn virtuele bibliotheek gratis ter bes...